A makrokozmosszal azonosult jógi

A tanszéken 3 évfolyam van, az I. és a II. évfolyam nappali és internetes-levelező, a III. évfolyam második szemesztere csak nappali tagozaton látogatható.

A képzés 3 tanévből, azon belül összesen 6 szemeszterből áll. Egy-egy szemeszter 12 előadást tartalmaz. A szemeszterek tematikusan egymásra épülnek, a tananyag ugyanazokból az előadásokból áll mind a nappali, mind az internetes-levelező tagozaton. Ez utóbbin a hallgatók korábban rögzített gyakorlatok és előadások kép- és hanganyagát kapják meg.
A foglalkozások gyakorlati és elméleti részből állnak. A tematikában a gyakorlat és az elmélet összehangolt, a hallgatók élettani ismereteiket egyre bővítve fejlődnek jóga gyakorlataikban, a kettő egymásra épül. Az I. évfolyamon a tanfolyam alkalmilag is látogatható. A III. évfolyamra csak az tud beiratkozni, aki az első két évben elsajátította az ehhez szükséges elméleti és gyakorlati tananyagot.

A foglalkozások heti két alkalommal 18.00-20.40 között tartanak a következő beosztás szerint:
I.-II.évfolyam csütörtönként, a
III. évfolyam szerdánként látogatható.

Az érdeklődők egy előadást térítésmentesen kipróbálhatnak, illetve gyakorlás céljából egy szemeszter során egyszer bérlettel látogathatják a foglalkozásokat.

Az internetes tagozat hallgatói az I. és II. évfolyam anyagát egyéni jelszó segítségével az interneten keresztül töltik le, a levelező tagozatosok pedig DVD formátumban kapják meg az előadásokat. Az internetes/levelező tagozatokra bármikor be lehet iratkozni, elvégzése sem térben, sem időben nem kötött, egyéni tempóban végezhető. A III. évfolyam második félévének anyaga viszont csak személyes átadás útján, oktatói felügyelet mellet sajátítható el. A nappali tagozat előadásaira az internetes/levelező tagozatok hallgatói saját évfolyamukon belül térítésmentesen, bármikor beülhetnek.

Egy szemeszter tandíja 30.000,- Ft. A levelező tagozaton (amennyiben a hallgató nem letöltéssel jut hozzá az anyagokhoz) +500.- Ft/DVD lemez technikai költséget, és szükség esetén 430.- Ft postaköltséget kell fizetni.
Részletfizetés lehetséges, a nappali tagozaton 40%-30%-30% lebontásban, havonkénti esedékességgel, az internetes/levelező tagozatosok egyéni egyeztetés szerint.

2014 AKTUÁLIS SZEMESZTER ELŐADÁSAI

Első évfolyam

Második évfolyam

Harmadik évfolyam

 

Első évfolyamos hallgató belépése
őszi félévre

Első évfolyamos hallgató belépése
tavaszi félévre


Második évfolyamos hallgató belépése
őszi félévre

Második évfolyamos hallgató belépése
tavaszi félévreMireisz László: Javaskönyv
Miresz László: Jógama

Dr. David Frawley - Dr. Vasant Lad: Gyógynövény jóga
Rápóti-Romváry: Gyógyító Növények
Melliusz Péter: Herbárium
Varró Aladár Béla: Gyógynövénylexikon

Dr. Simoncsics Péter: Betegségeink jelei
(Távol-keleti diagnosztika)
Dr. Vasant Lad: Ayurvéda - Az öngyógyítás tudománya

javasgyógyfa

Az előadások helyszíne:

I. kerület, Attila út 29.    |   Javasram, Kesztölc   |   Tel.: +3630/394-6840