HERBÁRIUM

"Az a növény a gyógynövény, amelynek ismerjük a gyógyászati hatását, így csak tőlünk függ, hogy melyik az és melyik nem."


Ön annak a gyógyászati rendszernek a gyógynövénytárát tartja a kezében, amely alapján a magyar kultúrkörben az ősi idők gyógyítói tevékenykedtek. Ezt Általános Rendszerező Élettan néven fogalmaztuk újjá, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy olyan gyógyászati módot nyújtsunk, amely egyben szellemi útként a tökéletesedés lehetőségét is felkínálja a gyógyítani és a gyógyulni vágyóknak. E növénytár nem csak abban előremutató, hogy a gyógynövények több hagyományos gyógyászati rendszer szempontjából kerültek kidolgozásra - úgy mint az indiai áyurvéda, a tibeti gyü-si, az egyiptomi eredetű hermetikus és az európai hippokratészi -, hanem a mai modern orvoslás szerint megállapított kórképekhez illesztve is képes hatékony terápiás információt szolgáltatni. A Herbárium a témában eddig megjelent szakkönyvektől eltérően a gyógynövényeket lélektani hatásuk illetve lelki kórképek szerint is ismerteti.

Részlet a könyv bevezetőjéből:

   Remélhetőleg egyre inkább teret nyer az a szemlélet, mely szerint a testi egészség, illetve a betegségek és tünetek szoros összefüggésben állnak a lélekben zajló folyamatokkal, a lélek pillanatnyi állapotával. Persze nem kell egyből elfogadnunk, hogy minden betegség lelki eredetű, de azt azért észrevehetjük, hogy a lelki és a testi folyamatok együtt jelennek meg, és együtt is változnak.
Az ősi világképek többsége azt állítja, hogy a lélek elsődleges a testhez képest, így a lélek "formálja" maga köré a testet, és működteti azt a "halál" pillanatáig. Vagyis a lélek adja az életerőt az életben maradáshoz, mert a test lélek nélkül csak oszló hulla.

   Az irányítás tudatos megszerzése, és megtartása az élettani folyamataink felett az elérendő cél, mert ez az ember egészségét, boldogulását, és szabadságát eredményezi. Így megszűnhet a kiszolgáltatottsága minden szinten.    A hagyományban fellelhető ősi gyógyászati rendszerek nagyrésze is ezeket a célokat fogalmazza meg, kimondva, vagy kimondatlanul és ehhez kapcsolódnak élettani elveik, gyógyító módszereik.    A magyar gyógyítói világképben, a javasok gyógyászatában is megtalálhatók mindezek, bár a több évezredes, szándékos rombolásnak köszönhetően már csak nyomokban, és sokszor csak kikövetkeztethetően.    Ezért szükséges volt a világ távolinak tűnő kultúráit segítségül hívni a restaurálás folyamatához és meríteni az egyiptomi, a görög, az indiai, a tibeti, a kelta és más gyógyászati rendszerekből. Így azok, az akkor kapott ismereteiket most visszaadhatják annak a kultúrkörnek amely egykor táplálta őket, amelytől azt vélhetően eredetileg is kapták.

   Az élni tudás ismeretét, az élettant, a magyar kultúrkörben az anyatejjel, az anyanyelvvel szívták magukba felmenőink, és valójában a fennmaradt magyar nyelvnek köszönhetően tesszük ezt tudattalanul a mai napig mi is. Ezen ismeretek megszerzése, és saját magunkra vonatkoztatása az a varázsütés, amely életre keltheti bennünk újra a történelem előtti boldog idők világképét és őseink szellemiségét.

   Egyedülálló ez a kiadvány, mert az alapját képező egyszerű gyógyászati rendszer segítségével az olvasó képes meghatározni a diagnózist, és képes összehangolni azt a terápiával az egyéni hajlamainak és pillanatnyi állapotának megfelelően. Gyakorlati információt kap a gyógynövények gyűjtése, szárítása, tárolása, elkészítési és felhasználási lehetőségeiről, valamint ismertetőt a gyógynövények használatához.

   Komplex gyűjteménye található a könyvben a testi kórképek és élettani hatások szerint javasolható, valamint különleges újdonságként a lelki kórképek és lélektani hatások szerint javasolható gyógynövényeknek. Többek között megtudhatjuk, hogy a depresszió ellen hatásos az orbáncfű, angyalgyökér, ánizs, hegyi árnika, bazsalikom, bors, citrom, citromfű, csombormenta, ezerjófű, kálmos, narancs, pemetefű, rebarbara, míg a kapott rosszmájú megjegyzéseken tárnicsgyökér segítségével könnyebben léphetünk túl, viszont a hárs javítja a partneri viszonyunkat.

Ízelítő a könyvből: erdei Aranyvessző és kis Ezerjófű

         

Kattintson a képre nagyításértRendelje meg Dr. Kmeth Sándor Herbárium c. könyvét!
Egy példány ára: 7.000,-Ft + csomagolási és postaköltség

 
Az előadások helyszíne:

I. kerület, Attila út 29.    |   Javasram, Kesztölc   |   Tel.: +3630/394-6840